Начин на приготвяне
Ето още едно страхотно предложение за предястие с тиквички, което мжое да ползвате и като гарнитура. Това може да е предястие или гарнитура. Много е вкусно и свежо.
Може да направите и по-голямо количество. Аз съм дала примерен вариант.
Тиквичките се нарязват на малки кубчета. Слагат се върху хартия за печене. Най-важното тук е, че не се добавя нито сол, нито мазнина.
Във фурната се запичат на 200 °C. Точно време не мога да кажа. Може би за около 15-20 минути.
Моите ги изпекох във фрайъра за 10 минути на 190 °C на програма grill.
След това следва второто важно нещо. Оставете тиквичките напълно да изстинат.
Объркайте според вкуса ви с крема сирене, заквасена сметана или цедено кисело мляко. Добавете сол, копър и чесън и вашата разядка с тиквички е готова.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия