Румънски малай

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Румънски малай
Снимка: Veselina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 120 г пшенично
  • тиква - 200 г (сварена)
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • галета - 3 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се попарва с вряла вода и се оставя за 3 часа на топло да набъбне.

Добавя се сол, захар, сода, ванилия и всичко се разбърква.

Добавя се млякото, намачканата тиква и пшеничното брашно.

Разбърква се и се слага в тава, намазана с мазнина и поръсена с галета. Пече се 30 минути на 180 градуса.

Поръсва се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: