Начин на приготвяне
Слагаме брашното и гриса в купа. Смесваме брашното с гриса и разбъркваме.
Правим дупка по средата и слагаме вътре половината мляко и содата да се активира. Разбъркваме с ръка. В другата част от киселото мляко слагаме яйцата и разбъркваме с вилица.
Добавяме тази смес към купата и разбъркваме. Прибавяме солта и олиото на тънка струйка. Разбъркваме всичко до еднородна смес. Натрошаваме сиренето и го добавяме последно.
Разбърква всичко и изсипваме в намазана с олио и посипана с царевичен грис форма за кекс. Печем в загрята на 170 градуса фурна до пълна готовност.
Проверяваме с клечка дали се е изпекло достатъчно. Вадим го от формата и режем на парчета. Поръсваме с пудра захар с цедка.
Рецептата е на кулинарката Бети от блога Вкусно с Бети. Много сполучлива рецепта е!