Начин на приготвяне
Сладолед от английски крем с ягодов топинг - сладка доза свежест в горещия ден.
Английският крем приготвяме, като прясното мляко, сметаната и 3 супени лъжици захар се слагаме в тенджера и варим на водна баня до хомогенизиране на сместа.
В купа слагаме жълтъците с останалите 3 супени лъжици захар и разбъркваме до получаване на гъста каша. Към нея добавяме сместа от млякото и сметаната. Разбъркваме внимателно с шпатула и с оставяме да ври, докато всичко се хомогенизира и достигне до около 100 градуса.
Сваляме от котлона, добавяме есенцията ром и оставяме да се охлади за няколко минути,
Отделно слагаме почистените ягоди със захарта в блендер и блендираме до получаване да гъста паста.
Към ягодовата паста добавяме готовия английски крем.
Слагаме за 2 часа във фризера. Вадим и разбъркваме с лъжица и отново слагаме във фризера.
Това правим около 4 пъти, за да избегнем образуването на ледени кристали в домашния сладолед.
Добър апетит!
Коментари