Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера в купа.
В друга купа разбивайте продължително яйцата със захарта на водна баня докато станат на гъста, кремаво-бяла и пухкава смес. Добавете олиото, сока от лимон и сметаната на тънка струйка и продължавайте за разбивате (тук вече не е нужно да е на водна баня).
Настържете кората от лимон, сипвайте на части брашното като по желание може да го пресявате за втори път дирекрно към сместа. Бъркайте с дървена лъжица и плавни движения.
Трябва да се получи пухкава смес, подобна на по-гъст мед.
Разпределете във формички за мъфини, покрити с хартиени капсули или силиконови такива.
Пълнете 3/4 от обема на формичките.
Оставете да престоят 10 минути, като през това време включите фурната да загрява до 230 градуса без вентилатор. Поръсете кексчетата с бяла кристална захар.
Пъхнете магдалените да се пекат и намалете градусите на 200-210.
Печете 13-15 минути или докато станат бухнали и приятно златисти.
След като са готови, извадете мъфините от формите и оставете да изстиват върху решетка.
Магдалените със сметана са готови.