Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Конкилие със сметана и сирена

Конкилие със сметана и сирена

Конкилие със сметана и сирена
Снимка: Стил Станев
1 / 9
03/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • конкилие - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • синьо сирене - 20 - 30 г
  • сметана - 150 мл за готвене
  • сол - 1/3 с.л.
  • черен пипер - 1/3 с.л.
  • червен пипер - 1/3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода сварете макароните. След това ги отцедете и изплакнете със студена вода.

В тиган или тенджера разтопете маслото и добавете солта, червения и черния пипер леко да се запържат.

След няколко секунди добавете кашкавала, сирената и сметаната.

Разбъркайте до разтапяне на кашкавала и добавете макароните. Бъркайте, докато се смесят макароните и сирената.

Свалете от огъня и разпределете пастата със сирена в чинии или купички, като пожелание може да добавите зелен лук, рукола и магданоз или каквото ви душа иска.

Лично аз ги предпочитам така, както са си ;)

Бон Апети ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: