Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта и солта на пухкав крем. Последователно и при непрестанно разбиване се наливат млякото и зехтина.
Степента на миксера се намаля на минимална и към сместа се пресява брашното с бакпулвера, като се разбива за много кратко, докато се интегрира напълно.
Настъргва се лимоновата коричка на фино ренде за цитруси, без да се захваща бялата част на кората. Разбърква се леко и се оставя в хладилник за 10 минути или докато фурната се загрее - на 200 градуса!
Сместа за магдалените се разсипва в къдрави формички от силикон или хартия, подобно на мъфини. Пълни се 3/4 от формичката и се поръсва със малко захар.
Слагат се в загрятата вече фурна и се пекат 15-20 минути, до суха клечка или до лек златист загар.
Рязката смяна на температурата на сместта трябва да направи магдаленките да образуват връхче, което е типичната форма за тези испански кексчета. Затова е важно да се сложат в предварително загрятата на висока температура фурна.
След като са готови се оставят за 5 минути във фурната на леко открехната вратичка.
Лесни, вкусни и бързи кексчета - магдаленки. Да ви е сладко!
Коментари