Начин на приготвяне
Нарежете на ситно лука и скилидката чесън. В тиган загрейте една кафена чашка зехтин.
Пуснете нарязаните лук и чесън, заедно с тях нарязаните на много малки парченца гъби.
Налейте чашка зеленчуков бульон или топла вода. Захлупете съда и задушете за 5 мин.
Изсипете сметаната, разбъркайте и отнемете съда от котлона.
В тенджера с вряща подсолена вода сварете равиолите според указанията на опаковката.
Извадете ги с решетъчна лъжица и веднага прехвърлете в тигана със сос.
Овкусете с щипка черен пипер и сол. Върнете съда на котлона за няколко минути като разтръсквате енергично.
Насипете равиолите със сметана и манатарки в чинии и веднага сервирайте. По желание може да поръсите с настърган пармезан!
Да ви е сладко!