Начин на приготвяне
Месото се нарязва на късчета и се напръсква със олио и соев сос, обърква се и се оставя да престои около час.
Сачът се загрява на котлона добре с 4-5 с.л. олио и в него се пуска месото да се запържи. Разбърква се и се готви около 20 мин. Като се зачерви, месото се изважда в една тава.
Докато се готви месото, приготвяме следващия продукт и така до края.
Морковите срязах на половина и всяка половинка на резенчета по дължина. По същия начин и двете съвсем млади тиквички. Пусках ги в сача след месото.
Изпържват се последователно и поотделно морковите, тиквичките, пиперките и се изваждат в тавата при месото. Зеленчуците се пържат по 4-5 минути и това е достатъчно, за да са готови - хем не са сурови, хем са леко хрупкави.
Слага се да се пържи и лукът, нарязан на шайби и след малко при него се пускат и 2-3 скилидки чесън на шайби. Като се извади лука, идва ред на гъбите, нарязани на резени. Всички зеленчуци се овкусяват с малко сол и смлян черен пипер.
Крушите се нарязват на по 5-6 филийки и те се глазират в сача, а накрая и няколко жълти леко кисели дребни сливи да се пукнат. Плодовете се изваждат в отделна чиния.
Накрая се запържват и двата домата, нарязани на филийки, като се обръщат от двете страни до лек загар и докато поомекнат. Поръсват се с малко сол и прясна чубрица. Внимателно се изваждат в чиния. Месото се разбърква в тавата с тиквичките, пиперките, моркова, гъбите и лука.
Половината се връща в сача, докато е още горещ, пускат се по няколко сливи, резенчета круша и домати, а след това другата част от месото със зеленчуците и пак круша, сливи и домати.
Свинското на сач - Шарения е готово.