Задушено пиле със сметана и цвекло

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
08/08/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо962
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешкото със сол и черен пипер.

Загрейте в дълбок съд на котлона маслото и олиото и сложете пилешкото да се запържи равномерно. След 3-тата минута добавете скълцания ситно лук и чесън.

След като пилешкото се запържи от всички страни, долейте малко вода и задушете, докато месото е готово.

През това време почистете цвеклото и го настържете на ренде. Добавете една шепа към пилето, колкото да придобие цвят.

Извадете пилешкото и в соса долейте сметана. Бъркайте за 2-3 минути, докато кипне и снемете от котлона. При нужда добавете сол и пипер.

Овкусете останалото цвекло със сол, пипер, олио и оцет на вкус. Картофите се сваряват и още топли се намачкват на пюре с подправки на вкус и малко сметана или мляко.

Поднесете порция пилешко, гарнирано със сос, картофено пюре и салата от цвекло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар