Задушено пиле по ловджийски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Задушено пиле по ловджийски1 / 2
25/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"Бихме ви поканили, но, знаете ли, пиле по ловджийски не делим с никого"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кренвирши - 70 г
  • гъби - 100 г
  • бяло вино - 50 мл
  • брашно - 1 с.л. препълнена
  • олио - 90 мл
  • лук - 1 - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и както е цяло го запържете от всички страни. Извадете го от съда. В същата мазнина задушете ситно нарязания лук.

Прибавете брашното и след няколко минути залейте с гореща вода или с вино и бульон.

Посолете и прибавете няколко зрънца черен пипер. Върнете пилето в съда и го задушете на тих огън. Извадете пилето, а получения сос пасирайте.

Сварете гъбите, нарежете ги на дребно и ги прибавете към соса заедно с нарязаните на дребно кренвирши. Задушете малко. Разделете пилето на порции и върху всяка сипете от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христова
Христова
Рецептата сигурно е хубава,но снимката не е от нея.
А колко хубаво щеше да е показана реална снимка.
01.05.2015 14:12
лидия
лидия
хубаварецепта
04.03.2015 13:34
1