Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушено пиле със сметана и цвекло

Задушено пиле със сметана и цвекло

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Задушено пиле със сметана и цвекло1 / 2
08/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг разфасовано
  • масло - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • сметана - 200 мл течна
  • червено цвекло - 2 глави, средни
  • картофи - 800 г за пюре
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешкото със сол и черен пипер.

Загрейте в дълбок съд на котлона маслото и олиото и сложете пилешкото да се запържи равномерно. След 3-тата минута добавете скълцания ситно лук и чесън.

След като пилешкото се запържи от всички страни, долейте малко вода и задушете, докато месото е готово.

През това време почистете цвеклото и го настържете на ренде. Добавете една шепа към пилето, колкото да придобие цвят.

Извадете пилешкото и в соса долейте сметана. Бъркайте за 2-3 минути, докато кипне и снемете от котлона. При нужда добавете сол и пипер.

Овкусете останалото цвекло със сол, пипер, олио и оцет на вкус. Картофите се сваряват и още топли се намачкват на пюре с подправки на вкус и малко сметана или мляко.

Поднесете порция пилешко, гарнирано със сос, картофено пюре и салата от цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: