Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Кюфтета от тиквички с пресен лук

Кюфтета от тиквички с пресен лук

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Кюфтета от тиквички с пресен лук
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Кюфтета от тиквички с пресен лук може да сервирате с доматена салата."

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • пресен лук - 1 връзка
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 2 ч.ч.
  • лимецово брашно - 200 г за овалване на кюфтетата
  • подправка бахарат - 2 ч.л.
  • олио - 150 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и почистват от дръжките.

Настъргват се на средно ренде, след което се слагат в гевгир, за да се изцедят за 20 мин.

След като са изцедени в гевгира, още веднъж с ръка се изцежда сока и се слагат в купа, в която ще се разбърква сместа.

Магданозът и копърът се измиват и нарязват на ситно с дръжките.

Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно.

Яйцата със солта се разбъркват в отделна купа, след което се прибавят към тиквичките.

Към сместа се прибавят нарязаните магданоз, копър, лук и подправка Бахарат.

Разбърква се много добре и се оставя за 20 мин. в хладилник.

От сместа се оформят кюфтета от тиквички, който се овалват в лимецово брашно.

Пържат се в сгорещено олио, като се обръщат от двете страни по два пъти, за да се изпържат много добре.

Кюфтета от тиквички с пресен лук може да сервирате с доматена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: