Начин на приготвяне
Бадемовото мляко се изсипва в млековарка и се затопля леко, след което се слага в малка купа.
Прибавя се сухата мая и кафявата захар.
Разбърква се много добре и се оставя да шупне.
Яйцата се разбиват на пяна в отделна купа.
Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се меси.
Прибавя се солта и се разбърква много добре.
В средата се прави кладенче, в което се изсипва шупналата мая и яйцата.
Замесва се меко тесто за мекици, което се слага в намазана с олио дълбока купа и се завива в фолио за свежо съхранение. Купата трябва да е дълбока, т.к. тестото при втасване се надига.
Тестото се оставя в хладилник за 12 часа.
След като се извади от хладилника от тестото се правят пухкави мекици, които се пържат в сгорещено олио.
Лимецови мекици с бадемово мляко поднасяме със сладко, бабина лютеница или друго по избор.