Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Хайдари с тиквички и майонеза

Хайдари с тиквички и майонеза

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Хайдари с тиквички и майонеза
Снимка: Мина Димитрова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Страхотна разядка от турската кухня, която с удоволствие ще опитаме"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 средно големи
  • майонеза - 100г
  • краве сирене - 100 г
  • извара - 100 г
  • цедено кисело мляко - 100 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • люта чушка - 1 - 2 броя (по желание)
  • копър
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайдари е млечна салата (разядка) от турската кулинария.

Тиквичките измиваме и нарязваме на кубчета. В тиган поставяме зехтин и тиквичките и оставяме да се задушат под капак.

След като се задушат, оставяме настрани да изстинат. С вилица ги намачкваме на едри парчета.

През това време слагаме майонезата, натрошеното краве сирене и изварата в купа, прибавяме и цеденото мляко, счуканите скилидки чесън, нарязаните на ситно люти чушки и подправките.

Накрая добавяме и готовите тиквички, разбъркваме добре и сервираме млечната салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: