Начин на приготвяне
Прясното мляко и захарта се загряват в подходящ съд на котлона, разбъркват се, докато захарта се разтопи.
Яйцата се разбиват с миксер, към тях се добавят няколко супени лъжици горещо мляко, за да се затоплят и да не се пресекат.
Наливат се на тънка струйка към млечната смес и котлонът се намалява на най-ниската степен.
Енергично се разбърква, за да не загори сместа и щом се появят мехурчета на повърхността, сместа се дърпа от котлона и се добавят шоколадовите капки.
Отново се разбърква, докато шоколадовите капки се разтворят и се изчаква да се охлади напълно.
Охладената смес за домашния шоколадов сладолед се прехвърля в съд с капак и се прибира във фризера за няколко часа до готовност.
Готовият домашен шоколадов сладолед без сметана се сервира в чашки гарниран с бисквитки и листенца мента.
Да ви е сладко!