Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Летен Баба Гануш

Летен Баба Гануш

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Летен Баба Гануш
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поднесох летен Баба Гануш с царевичен хляб - идеално си подхождат. Вкусно! ♥"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 голям
  • чесън - 2 скилидки
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - 6 клонки
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • кимион - 1 к.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една бърза и вкусна разядка Баба Гануш с вкус на лято. С малко съставки, съвсем лесно приготвяне и бързо изяждане на разядката с патладжан:

Първо, надупчих измит голям патладжан и след това го изпекох цял в тавичка във фурната.

Готов е, като е напълно мек, пекох на 180 °C около 40 мин.

След това го охладих и обелих.

Пасирах го с вилица заедно с тахан, чесън, магданоз, сол, кимион.

Може и с пасатор.

Поднесох летен Баба Гануш с царевичен хляб - идеално си подхождат. Вкусно! ♥

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: