Начин на приготвяне
Първо, измиваме патладжана, нарязваме го на кубчета и го слагаме в подсолена вода за около десет минути, за да падне горчивината му.
Нарязваме кромид лука на дребно, чушките и боба - на средно големи парчета.
В тенджерка задушаваме първо лука, после чушките, боба и граха. Разбъркваме добре и накрая добавяме картофите, нарязани на кубчета, и смлените предварително домати.
Подправяме със сол и червен пипер. Разбъркваме и доливаме топла вода, колкото да покрие картофите.
Оставяме ястието да къкри на тих огън.
Малко преди готовност размиваме брашното с малко вода и го прибавяме към гювеча.
Варим още малко, докато се сгъсти ястието. Накрая поръсваме с пресен магданоз.