Летен гювеч

Летен гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусът на лятото, събран в една чиния! Задължително гарнирайте с малко сиренце и домашен хляб!"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • зелен боб - 10 шушулки
  • грах - 1 к.ч.
  • патладжани - 2 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме патладжана, нарязваме го на кубчета и го слагаме в подсолена вода за около десет минути, за да падне горчивината му.

Нарязваме кромид лука на дребно, чушките и боба - на средно големи парчета.

В тенджерка задушаваме първо лука, после чушките, боба и граха. Разбъркваме добре и накрая добавяме картофите, нарязани на кубчета, и смлените предварително домати.

Подправяме със сол и червен пипер. Разбъркваме и доливаме топла вода, колкото да покрие картофите.

Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Малко преди готовност размиваме брашното с малко вода и го прибавяме към гювеча.

Варим още малко, докато се сгъсти ястието. Накрая поръсваме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка: