Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Латна салата с печен лук и морков

Латна салата с печен лук и морков

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
44549133344
Латна салата с печен лук и морков
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 2
18/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
14 мин.
Общо
14 мин.
Порции
2
"Тази лятна салата с печен лук и моркови е невероятно вкусна - идеална за една ракия на балкона"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр. (големи)
  • краставици - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 1 бр. сварено
  • маслини - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме доматите и краставицата за лятната салата. Слагаме ги в купа и овкусяваме с олио и сол. Разделяме ги в 2 чинии.

Натрошаваме сирене и настъргваме кашкавал върху всяка порция.

Яйцето се реже на 4 и добавяме по 2 парчета във всяка чинийка, също и по 2 маслинки.

В загрят тиган запържваме моркова, нарязан на колелца (под ъгъл). Посоляваме. Разпределяме в чиниите.

Запържваме и лука, нарязан на колелца и посолен.

Отново слагаме и пържения лук в чиниите и лятна салата с печен лук и морков е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: