Начин на приготвяне
Може предварително да си приготвим лука, да го съхраняваме в хладилник и когато решим да направим салата. За печен на скара лук белим лука и нарязваме на кръгли филийки. Поръсваме със сол и къри на вкус и със зехтин.
Слагаме да изпечем на скарата, като обръщаме да се запече от двете страни. Морковите измиваме, белим и нарязваме на едро ренде. Напръскваме със сок от лимон. Домата измиваме и белим /като внимаваме да не накъсаме обелката, за да използваме за направа на розичка за украса /.
Нарязваме обеления домат на кубчета. В купа смесваме настърганите моркови с нарязан печен лук и кубчета домати. Прибавяме и нарязан ситно пресен магданоз / заделяме листенца за украса на салатата /.
Посоляваме салатата на вкус и подправяме със зехтин. Сипваме в порционна чиния и украсяваме с розичка от обелка на домат и с листенца магданоз.