Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Тиквички»Супа от тиквичка, морков и лук

Супа от тиквичка, морков и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Супа от тиквичка, морков и лук
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
22/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пролетна супа от тиквички - истински балсам за стомаха"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1/2 бр.
  • фиде - 2 с.л. фиде без без яйца
  • вода - 1 литър
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 5 стръка пресен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците и почистваме. Тиквичката нарязваме на кубчета, лука на ситно, а моркова настъргваме на ситно ренде.

В тенджерка задушаваме заедно зеленчуците в 3-4 супени лъжици олио и 1 к.ч. вода.

Като омекнат и останат на мазнина ръсваме сол на вкус, черен пипер на вкус, 1/2 к.л. червен пипер и 1 супена лъжица брашно.

Наливаме 1 литър топла вода и когато заври, слагаме нарязан пресен магданоз и 2 супени лъжици фиде.

Варим супата 10 минути или до готовност на фидето. Поднасяме супата подкиселена със сок от лимон или с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Обичам и фиденце,но и с ориз предполагам ще стане чудесна :) вкъщи не обичат тиквички на друго освен пържени,но за мен ще си спретна тази чорбичка :)
22.03.2016 15:26
1
1
Покажи всички подкоментари