Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Тригуни със сини сливи и канела

Тригуни със сини сливи и канела

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Тригуни със сини сливи и канела
Снимка: Juliya
1 / 4
23/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Тригуните със сини сливи и канела са хрупкави - с кисело-сладък вкус на сливи и мирис на канела."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 бр.
  • сини сливи - 5 бр.
  • нишесте - 3 ч.л.
  • прясно мляко - около 50 мл
  • захар - 50 г или на вкус
  • канела - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете една кора, разрежете я напречно на две части.

Всяка половинка намажете с млякото и сгънете на две, за да получите правоъгълна лента.

Разпределете нарязаните сини сливи, поръсете с нишесте, захар и канела.

Оформете на триъгълници тригуни, като сгъвате на няколко пъти и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Намажете тригуните отгоре с млякото и поръсете със захар и канела.

Печете хрупкавите тригуни в загрята на 190 °C фурна за около 15 минути.

Тригуните със сини сливи и канела са хрупкави - с кисело-сладък вкус на сливи и мирис на канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: