Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Коледен сладкиш със сини сливи и канела

Коледен сладкиш със сини сливи и канела

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Коледен сладкиш със сини сливи и канела
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
12/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Време е за малко коледен вкус и настроение, за късмет имаме рецептата, която ни трябва - за сладкиша със сини сливи и канела"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 24 бр.
  • лимецово брашно - 500 г
  • захар - 400 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 240 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • канела - 2 с.л.
  • ванилова есенция - 2 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват на пяна. Изсипват се в купа, в която ще се разбърква.

Прибавя се захарта и се разбърква много добре с тел. Оставя се 20 минути, за да се разтопи захарта, като периодично се разбърква.

След 20 минути се прибавя маслото, което е размекнато на стайна температура. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Бакпулверът, солта и 1 с.л. от канелата, както и ваниловата есенция се прибавят към брашното и се разбърква много добре.

Брашно с бакпулвера се прибавят към яйцата постепенно при продължително бъркане.

Сливите се измиват много добре. Премахват се костилките, като сливите се разделят на две.

Сместа се изсипва върху хартия за печене, която предварително е намазана с олио и брашно.

Отгоре се нареждат сините сливи, които се поръсват със захар. Пече се 40 минути на 180 градуса.

След като се изпече, плодовият сладкиш се обръща върху поднос. Поръсва се с разбъркана пудра захар с канела - 1 с.л.

Коледният сладкиш със сини сливи и канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: