Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта и лимоновия сок. Добавяме олиото, прясното мляко и ванилията. Разбъркваме с лъжица и добавяме брашното и бакпулвера.
Омесваме тесто, което трябва да е лепкаво, а не стегнато. За да не ни се лепи много по ръцете, е добре да ги намажем с олио. Отделяме от това тесто малко количество - около 1 ч.ч.
По-голямото количество тесто разпределяме в тава, покрита с хартия за печене и намазана с малко олио. Отгоре върху тестото разпределяме сладко от сливи.
От отделеното тесто оформяме лентички и украсяваме отгоре, като ги кръстосваме. Поръсваме равномерно със захар.
Печем нашата плодова пита на 180 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути.