Начин на приготвяне
Изключително сочен, вкусен и ароматен с наситен вкус на какао. Яйцата изваждаме на стайна температура, прясното мляко също. Яйцата ги разбиваме със захарта в купа до гъст крем. Добавяме олиото и прясното мляко и пак разбиваме.
Смесваме брашното, какаото, бакпулвера и содата в отделен съд. Пресяваме брашното, какаото, бакпулвера и содата със сито и ги прибавяме към другите съставки и пак разбиваме да гладкост.
Слагаме в кръгла тава с диаметър 25 см хартия за печене. Намазваме я с 1 с.л. олио, за да може по-лесно да изслезе след това. Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 30 мин. до суха клечка. Вадим и оставяме да изстива към 50 мин.
В касерола слагаме пресятото какао, сол, захар, прясно мляко, масло и пшеничното нишесте.
Загряваме и бъркаме с бъркалка до гладък крем. Оставяме леко да изстине, но не много.
Прехвърляме какаовия сладкиш от тавата в табла или голяма кръгла чиния.
Режем през средата изстиналия сладкиш с голям нож за рязане на блат, в моя случай с конец, като правим лек разрез с нож по средата и после с конеца внимателно през средната част от единия до другия край с леко дърпане. Отделяме горната част настрани.
Мажем единия блат с крема, слагаме отгоре горната част и нея мажем с крема и най – накрая мажем отстрани. Престоява един ден да стегне и поеме вкуса на какаото.
Чудният какаов сладкиш е готов.