Тост с кето хлебчета

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Тост с кето хлебчета
Снимка: Валерия
1 / 2с Видео
03/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Малките кето питки се оставят за 15-20 минути преди да се срежат. Слага се плънка по избор и се запичат на тостера."

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 150 г
  • хуск - 45 г
  • бакпулвер - 8 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1/4 ч.л. /може да се пропусне/
  • ябълков оцет - 10 мл
  • белтъци - 3
  • вряла вода - 180 мл
  • мортадела
  • моцарела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват сухите съставки и се разбъркват. След това се добавят оцетът и белтъците. Отново се разбърква. Накрая се налива водата.

Първо се обърква с шпатула или лъжица, а накрая се омесва с ръце. От полученото тесто се правят 6 топчета.

За да ви е по-лесно, си намокрете малко ръцете.

Печене във фрайъра:

Решетката се намазва с малко масло. Топките се подреждат. Отгоре кето хлебчетата се намазват с вода и поръсват със семена. Пекат се на програма bake - 160 °C. Първо - 15 минути от едната страна, и още 10 минути от другата страна.

Печене във фурната:

Хлебчетата за сандвичи се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се намазват с вода и поръсват със семена. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 °C около 40-50 минути.

Малките питки се оставят за 15-20 минути преди да се срежат. Слага се плънка по избор и се запичат на тостера.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: