Начин на приготвяне
В купа се смесват сухите съставки и се разбъркват. След това се добавят оцетът и белтъците. Отново се разбърква. Накрая се налива водата.
Първо се обърква с шпатула или лъжица, а накрая се омесва с ръце. От полученото тесто се правят 6 топчета.
За да ви е по-лесно, си намокрете малко ръцете.
Печене във фрайъра:
Решетката се намазва с малко масло. Топките се подреждат. Отгоре кето хлебчетата се намазват с вода и поръсват със семена. Пекат се на програма bake - 160 °C. Първо - 15 минути от едната страна, и още 10 минути от другата страна.
Печене във фурната:
Хлебчетата за сандвичи се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се намазват с вода и поръсват със семена. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 °C около 40-50 минути.
Малките питки се оставят за 15-20 минути преди да се срежат. Слага се плънка по избор и се запичат на тостера.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия