Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета с пармезан

Хлебчета с пармезан

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Хлебчета с пармезан
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
09/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6
"Ако има нещо, което да ни накара да забравим за диетата, това са тези ароматни хлебчета с пармезан"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • пармезан - 150 г
  • мая - 1 пакет суха за хляб
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 150 мл топла вода с 1 ч.л. захар. Изчаква се 10-15 мин. да шупне.

Забърква се тесто с брашното, пармезана - настърган на ситно ренде, 1 с.л. зехтин и маята. Меси се енергично 10 мин. Престоява във фурната завито с фолио на 40 градуса 1 час.

Оформят се хлебчета, нареждат се в тавичка върху хартия за печене и се намазват със зехтин. Пекат се на 180 градуса 40-45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: