Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Ванилов сладкиш със смокини

Ванилов сладкиш със смокини

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Ванилов сладкиш със смокини
Снимка: Veselina
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Сочен, пухкав и ароматен сладкиш точно за лятото - няма да кажем на никого, ако го поднесете с топка ванилов сладолед"

Необходими Продукти

  • смокини - 3 бр. много големи
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч. тип 500
  • олио - ½ ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - ½ пакетче от 10 г
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - за намазване на тавата
  • брашно - за набрашняване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява със сито, за да стане сладкишът със смокини по-пухкав.

В брашното предварително сме сложили солта, ванилията, содата за хляб и брашното и разбъркваме.

Вадим яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата с миксер продължително.

Добавяме захарта и пак разбиваме. Добавяме олиото на тънка струйка. Разбиваме с миксера.

Готовата гъста каша за плодовия сладкиш е почти готова. Добавяме брашното на части и объркваме с шпатула.

Мажем тава с масло и набрашняваме. Изсипваме кексовото тесто и заглаждаме с щпатула.

Режем 3 бр. много големи смокини на тънки резенчета и подреждаме отгоре много плътно.

Печем на 180 °C до суха клечка.

Сочен, пухкав и ароматен ванилов сладкиш със смокини точно за лятото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: