Начин на приготвяне
В купа се разбива яйцето със захарта и олиото.
В чашата с гъсто кисело мляко сипваме сварен чай и разбъркваме, като айран.
Добавя се бакпулверът и отново се разбърква да шупне. Сипва се при яйцето, прибавяме ванилия, двата вида брашно според нужната гъстота за кексово тесто и накрая - ситно нарязани плодове от сладко от смокини без течността.
Разбърква се добре, да се смесят продуктите и сипваме в малка тавичка върху хартия за печене или намазнена и поръсена с брашно.
Поръсваме със сусам отгоре.
Печем сладкиша в загрята фурна 180 градуса до суха клечка. Охладен се нарязва на парчета и сервираме.
Лесно и вкусно плодово сладкишче за всеки ден! Сладкишът със смокини и сусам е готов.