Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш със смокини и царевично брашно

Сладкиш със смокини и царевично брашно

Сладкиш със смокини и царевично брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Без парченце вкусен кекс денят би бил много по-сив и скучен, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 50 г разтопено
  • ванилия
  • бакпулвер - 2 равни ч.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • смокини - 1 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта на пяна. Прибавя се прясно мляко, разтопено масло, ванилия и накрая добавяме царевичното и бялото брашно, смесени с бакпулвера.

Разбърква се добре на гладка кексова смес. Сипваме тестото в малка тавичка върху хартия за печене.

Смокините се измиват и подсушават, може и да се обелят, ако искате. Нарязват се за центъра на половинки, а по краищата на четвъртинки.

Печем в загрята фурна 170 градуса с вентилатор за 35 минути, проба с дървено шишче да няма тесто по него.

Изважда се върху решетка, за да се охлади. Поръсваме плодовия сладкиш с пудра захар и нарязан се поднася.

Сладкишът със смокини и царевично брашно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: