Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта на пяна. Прибавя се прясно мляко, разтопено масло, ванилия и накрая добавяме царевичното и бялото брашно, смесени с бакпулвера.
Разбърква се добре на гладка кексова смес. Сипваме тестото в малка тавичка върху хартия за печене.
Смокините се измиват и подсушават, може и да се обелят, ако искате. Нарязват се за центъра на половинки, а по краищата на четвъртинки.
Печем в загрята фурна 170 градуса с вентилатор за 35 минути, проба с дървено шишче да няма тесто по него.
Изважда се върху решетка, за да се охлади. Поръсваме плодовия сладкиш с пудра захар и нарязан се поднася.
Сладкишът със смокини и царевично брашно е готов.