Начин на приготвяне
Тези печени картофки бяха гарнитура към наденица с къри сос по немски, която ви показах по-рано тук в Готвач.бг
Печените картофки, наричам неустоимо вкусни, защото щом ги опиташ, не можеш да спреш да си хапваш.
И така начинът на оформяне:
Обелени и нарязани на шайби сложих картофите върху хартия за печене.
Наръсих с подправките.
Разбърках всичко и се постарах да разположа картофите на един ред.
Пекох на 220 °C без вентилатор, без да ги разбърквам.
Трябваше да са готови за около 30 мин. Затова, докато обеля и нарежа картофите, сложих вода да заври и ги бланширах за 3-4 мин. Отцедих добре и тогава ги мариновах с подправките. Така се изпичат по-бързо.
Ако тази стъпка се пропусне са им нужни около 50 мин до 1 час.
Усмихнат ден ви желая с тези неустоимо вкусни печени картофки.
Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen; Фейсбук страница-рецертурник