Начин на приготвяне
Смесваме телешкото и свинското месо. Настъргваме 1 картоф на дребно ренде, добавяме 1 глава ситно нарязан лук, яйцето и нарязания на дребно магданоз.
Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Омесваме каймата. В малка тенджерка задушаваме с малко олио и вода другата глава лук и моркова, нарязани на дребно.
Към тях прибавяме каймата, разбъркваме и след като и тя се задуши, ги сваляме от котлона. Картофите обелваме, измиваме и ги нарязваме на средни кубчета. Овкусяваме ги със сол и ги слагаме в гювеча.
Добавяме задушената кайма, наливаме вода да се покрият картофите и разбъркваме всичко. Печем в незагрята фурна на 200 градуса около 90 минути, като последните 5 минути се отваря гювечът, за да се запече.