Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Рошави бутерки с класически крем и орехи

Рошави бутерки с класически крем и орехи

Рошави бутерки с класически крем и орехи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
26/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Едни семпли на вид рошави бутерки, които ще ви впечатлят с вкус и аромат. След хрупкавата поръска ще ви завладее нежен и неповторим маслен крем."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • орехи - 200 г
  • прясно мляко - 550 мл
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3.5 с.л.
  • захар - 200 г
  • краве масло - 120 г
  • ванилова захар - 8 г (1 пак.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото.

Леко го разточете с дървена точилка.

Нарежете го на квадрати или правоъгълници.

Подредете в тава с незалепващо дъно или покрита с домакинска хартия.

Изпеете в предварително загрята фурна на 200 градуса до златист загар.

Оставете печивата да се охладят.

Направете крема.

Даденото количество захар е средно, можете да сложите от 170 до 230 грама. Зависи от вашите вкусови предпочитания, както и с какво смятате да поднесете своя крем. Вземете масло от най-високо качество, с него кремът за бутерки ще се стане гъст и кремообразен. От това количество продукти ще се получи една порция крем, достатъчна за една семейна торта.

Вземете тенджера с дебело дъно. Това е важно, тъй като основата на крема ще съдържа яйца, които могат да изгорят при готвене. Дебелото дъно се нагрява постепенно и равномерно, което предпазва от изгаряне. Изсипете обикновената захар, ванилията и брашното в тенджера.

Разбъркайте сухите съставки. Чукнете яйцата в тях.

С бъркалка разбъркайте яйцата със захарта и брашното.

Постепенно на тънка струя при непрекъснато бъркане налейте млякото.

Поставете тенджерата на малък огън. Ако имате обикновен черпак или нямате достатъчно опит, тогава сварете крема на водна баня. Това ще увеличи времето за варене, но ще предотврати загарянето и подсирването на крема.

Малък съвет - направете огъня минимален и разбърквайте крема през цялото време с бъркалка, тогава определено ще се получи.

Варете крема от яйца при непрекъснато бъркане до завиране. Ще се сгъсти много и ще започне да пука големи мехурчета. Веднага изключете котлона и отстранете крема от котлона.

Оставете горещия крем за 5 минути, след което сложете в него размекнатото масло. Разбъркайте крема до гладкост. Тъй като кремът ще е още горещ, маслото ще се разтопи моментално в него. кремът ще стане малко течен, няма страшно, след охлаждане ще се сгъсти.

Оставете крема да се охлади на стайна температура. Не забравяйте да покриете крема със стреч фолио. Това е важно, тъй като при изстиването на крема се образува дебела коричка. Фолиото ще предотврати това. Охладеният крем прибираме в хладилник за поне 2 часа. Ще изстине и ще се сгъсти напълно.

Ако използвате този крем като крем за торта, тогава намажете блатовете с още топъл крем и едва след това приберете тортата в хладилника.

Кремът е любимият ми крем. Той е най-нежният, не досаден, идеално напоява слоевете на тортата. За плънката на бутерките бих добавила още масло. А този крем е много вкусен за хапване просто така.

Как да разберете дали едно яйце е прясно? Разбийте го в отделен съд. На първо място, не трябва да има неприятна миризма. Белтъкът на пресните яйца ще бъде прозрачен и чист. Жълтъкът не трябва да се разпространява и ще бъде лъскав, изпъкнал, равномерен.

Не забравяйте да измиете яйцата си преди употреба, тъй като дори привидно чистите черупки могат да съдържат вредни бактерии. Най-добре е да използвате препарати за храна и четка.

Важно! За да се получи кремът за бутерките със сигурност, следвайте простите правила:

- Оставете основата на крема да се сгъсти по време на готвене (брашното или нишестето, които се приемат като сгъстител в зависимост от рецептата, трябва да се запари, но се уверете, че бъдещият крем не загаря и няма бучки).

- Сварената смес трябва да се охлади, ако добавите масло към неохладената маса, маслото ще се разтопи и сметаната няма да се разбие.

- Масленият крем трябва да е с високо качество. Лошото масло може да повлияе неблагоприятно на консистенцията на крема, да го направи течен.

След като кремът е готов, слепете по две бутерки, ката сложите по средата от крема.

Оставете 2-3 квадратчета от бутер тестото, направете ги на трохи.

Смелете орехите и ги смесете с бутер трохите.

Намажете бутерките отгоре с крем и ги посипете обилно с трохите.

Подредете ги в плато и ги оставете да се охладят 4-5 часа, преди поднасяне. Наистина невероятни бутер изкушения, които може да ви напомнят на пасти Наполен.

Да ви е сладко с тези рошави бутерки с класически крем и орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: