Рошави кренвиршки

Рошави кренвиршки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Непретенциозно мезе са срещите на по бира с близки приятели"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 3 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • корнфлейкс - 100 г
  • магданоз
  • олио - за поръсване
  • гъби - 3 - 4 с.л. консервирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кренвиршите на малки парчета. Добавете гъбите, настъргания кашкавал на едро ренде и чукнете яйцето. Разбъркайте.

Застелете тава с домакинска хартия и я поръсете с олио. Гребвайте от сместа, оваляйте в корнфлейкса и с помощта на ринг оформете рошавите кренвиршки.

Отгоре поръсете с настърган кашкавал. Изпечете до златисто в сгорещена фурна.

Кренвиршките поръсете с листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
а корнфлейкса понамачкан или цели люспи да са си? Тъкмо имам 2 кренвирша изостанали и се чудех нещо по-различно да опитам.
06.06.2016 08:34
1
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Супер идея ,браво- по здравословно е да се пече :)))
05.06.2016 20:05
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много апетитни, харесвам , че се приготвят печени във фурна
05.06.2016 17:20
2