Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Рошави хлебчета

Рошави хлебчета

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Рошави хлебчета
Снимка: Людмила
1 / 2
09/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"По-големи малки питки и хлебчета, звучи по-добре от малки хлебчета"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1/3 ч.ч. разтопено/200 мл/
  • колбас - 1 ч.ч. нарязан
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. нарязан на кубчета
  • сирене - 1/3 ч.ч.
  • чубрица
  • самардала - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - бучки за всяко хлебче
  • брашно - около 1.5 ч.ч. за лепкаво тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разбих яйцата с вилица, добавих бакпулвер и след това останалите продукти.

Сол не съм слагала, самардалата и солеността на сиренето, кашкавала и салама са достатъчни.

С помощта на лъжица оформих хлебчета. Големината е по ваше желание! Аз направих по-големи малки питки - 5 бр.

Във всяка питка в средата направих вдлъбнатина и поставих парче масло.

Изпекох рошавите хлебчета на 180 °C до готовност и приятен загар!

Бързо, лесно и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: