Начин на приготвяне
Измиват се хубаво горските плодове и се подсушават. Ако ползвате замразени, оставете ги да се размразят, след което ги оставете в цедка в дълбок съд 2-3 часа, за да се отцедят добре.
Разбиват се яйцата до консистенцията на крем. Добавя се захарта, сметаната и есенциите. Всичко се разбърква добре.
Добавя се пресятото брашно с бакпулвера и бъркаме до получаването на еднородна смес.
Формата се маже с масло (ако формата е силиконова, може да не се маже).
Разпределя се тестото във формата, а отгоре се изсипват горските плодове.
Пече се в загрята на 180°C фурна, 40-45 мин или до порозовяване.
Клафутито се сервира с бита сметана или ванилов сладолед.
Клафутито с горски плодове е готово.
Коментари
Приготвих го с чаша и половина брашно, 170 гр