Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Манджа с ориз и наденица

Манджа с ориз и наденица

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Манджа с ориз и наденица
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
31/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Селска манджа, на която не можете да устоите - манджа с ориз и наденица"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • олио
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • захар
  • варена наденица - 2 бр.
  • печени чушки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на ренде. Доматите се измиват и почистват.

Нарязват се на малки кубчета. В бързоварка се сипва вода и се загрява.

На дъното на тенджерата се сипва повечко олио да загрее. Добавят се лукът и морковите, да се запържат. Добавя се червеният пипер и оризът, като непрекъснато се разбърква. Добавят се доматите и продължава да се бърка.

Слага се щипка захар, за да убие киселинността на доматите. Сипва се от врящата вода. Добавят се чубрица и черен пипер. Разбърква се.

Наденицата се нарязва на две по дължина и всяка половина се нарязва на филийки. Печените чушки се нарязват на кубчета. Добавят се в манджата. Овкусява се със сол и се вари до сготвяне на ориза.

Гъстотата на селската манджа може да направите по ваш избор, като регулирате количеството добавена вода.

Може да бъде течна манджичката с ориз, с гъстотата на яхния или да се яде с вилица. Когато аз приключих готвенето, имаше малко течност.

След охлаждане на манджата с ориз и наденица поднесох в по-гъст вариант.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: