Начин на приготвяне
В съда, в който ще се пече, се слага олиото, щом загрее, се добавят надениците и се пържат, докато хванат златист цвят. Аз нарязах едната на парченца и оставих 3 цели.
Надениците се вадят и в същия съд се слагат лукът, морковът и чушката, целта е да се задушават в мазнината, пусната от надениците.
Задушават се и щом лукът омекне, се добавят картофите, предварително нарязани на колелца/полумесеци.
Задушават се за 5 минути, като се бъркат, за да не залепват.
Добавят се червеният, черният пипер, солта и чубрицата - на вкус.
Всичко се разбърква хубаво и се добавя брашното. Разбърква се добре.
Колкото повече брашно, толкова по-гъста ще е картофената манджа.
Долива се вода, да покрие всичко, с 1-2 пръста и се слага във фурната.
Оставя се да “къкри” на 150-160°C до готовност или до желаната гъстота, от време на време се разбърква картофената манджа с наденица и моркови.