Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с ориз в еър фрайър

Пълнени гъби с ориз в еър фрайър

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пълнени гъби с ориз в еър фрайър
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Много ретро рецепта за пълнени гъби с ориз, но в модерен еър фрайър"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • дългозърнест ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 25 мл
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • пипер меланж - 3 щипки
  • сол - 1/4 ч.л.
  • подправка бахарат - 1/2 ч.л.
  • джоджен сух - 1/2 ч.л.
  • печурки - 10 бр. за пълнене
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива до бистра вода.

Слага се в касерола с незалепващо покритие.

Прибавя се олиото и се запържва за 5 мин. на среден огън, след което се прибавя солта, пипера Микс, подправката Бахарат, джодженът и водата.

Разбърква се много добре и се вари 5 мин. след завиране, след което се сваля от котлона и се похлупва с капак.

Оставя се докато оризът поеме водата.

Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват много добре.

С плънката от ориза се пълнят гъбите.

Отгоре върху всяка гъба се слага парченце кашкавал.

Еър фрайърът се загрява 5 мин. на 180 °C, след което се нареждат в кошницата гъбите.

Пекат се пълнени гъби с ориз в еър фрайър 14 мин на 180 °C на програма за зеленчуци

Сервира се сочни пълнени гъби с краставици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: