Начин на приготвяне
Крема сиренето се изкарва от хладилника на стайна температура. Избира се по-права и тънка краставица, за да няма много семки и течност. Краставицата се измива.
Подготвя се стреч фолио с дължината на краставицата и малко повече. Краставицата се прави на дълги ленти с помощта на по-широка картофобелачка. Нареждат се върху фолиото, като трябва всяка филийка да застъпва предходната.
Получената основа за солено руло се подсушава с кухненска хартия.
В купа се слага крема сиренето. Чесънът се обелва и пресира при крема сиренето. Разбива се, за да омекне.
Основата се намазва равномерно със сместа.
Печените чушки се отцеждат и се разрязват през средата, за да стане на голяма филия. Разполагат се в единия край на рулото.
Авокадо се разрязва на две. Отстранява се костилката и се обелва. Всяка половина се нарязва на тънки филийки. Разполагат се по цялата дължина върху печените червени чушки.
Кренвиршът се обелва и реже през средата по дължина. Всяка половина се реже на още две по дължина. Разполагат се в основата на плънката.
С помощта на фолиото внимателно се завива рулото от краставици. Оставя се във фолиото, в хладилника, за да стегне за кратко. Изкарва се и се поръсва със сусам.
Рулото от краставици се нарязва внимателно с наточен нож и може да бъде поднесено като солено предястие.