Руло от краставици

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Руло от краставици
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
07/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Рулото от краставици се нарязва внимателно с наточен нож и може да бъде поднесено като солено предястие."

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • крема сирене - 125 г
  • чесън - 2 скилидки
  • печени чушки - 2 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • кренвирш - 1 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крема сиренето се изкарва от хладилника на стайна температура. Избира се по-права и тънка краставица, за да няма много семки и течност. Краставицата се измива.

Подготвя се стреч фолио с дължината на краставицата и малко повече. Краставицата се прави на дълги ленти с помощта на по-широка картофобелачка. Нареждат се върху фолиото, като трябва всяка филийка да застъпва предходната.

Получената основа за солено руло се подсушава с кухненска хартия.

В купа се слага крема сиренето. Чесънът се обелва и пресира при крема сиренето. Разбива се, за да омекне.

Основата се намазва равномерно със сместа.

Печените чушки се отцеждат и се разрязват през средата, за да стане на голяма филия. Разполагат се в единия край на рулото.

Авокадо се разрязва на две. Отстранява се костилката и се обелва. Всяка половина се нарязва на тънки филийки. Разполагат се по цялата дължина върху печените червени чушки.

Кренвиршът се обелва и реже през средата по дължина. Всяка половина се реже на още две по дължина. Разполагат се в основата на плънката.

С помощта на фолиото внимателно се завива рулото от краставици. Оставя се във фолиото, в хладилника, за да стегне за кратко. Изкарва се и се поръсва със сусам.

Рулото от краставици се нарязва внимателно с наточен нож и може да бъде поднесено като солено предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: