Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна чеснова майонеза без яйца

Домашна чеснова майонеза без яйца

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Домашна чеснова майонеза без яйца
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Общо
1 мин.
"Ако не сте успели да я изразходите, не изхвърляйте чесновата майонеза. Използвайте я като сос във различни ястия."

Необходими Продукти

  • олио - 200 мл
  • прясно мляко - 100 г
  • ябълков оцет - 1 с.л. или лимонов сок
  • сол - 1/2 ч.л
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са с еднаква температура, т.е. със стайна температура.

Изсипете всичко в съда, в който ще разбивате майонезата, и пуснете пасатора. След 30 секунди майонезата е готова.

Съхранявайте в стъклен съд в хладилника до 5 дни.

Ако не сте успели да я изразходите, не изхвърляйте чесновата майонеза. Използвайте я като сос във различни ястия.

Съдът, в който ще разбивате майонезата, трябва да е идеално сух.

Ако поради някаква причина майонезата не се сгъстява, добавете още малко олио и продължете да разбивате.

Добър апетит с моята домашна чеснова майонеза без яйца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: