Начин на приготвяне
Краставиците се измиват много добре.
Нарязват на тънки ленти с белачката за картофи, като се оставя половин краставица.
Нарязаните ленти се посоляват и се нареждат върху домакинска хартия, за да се отцедят.
Козето сирене се натрошава на ситно и се слага в купата, в която ще се разбърква сместа.
Копърът и пресният чесън се почистват, измиват и нарязват на ситно.
Орехите се натрошават на едри парчета.
Към сиренето се прибавя изварата и каймакът и се разбърква много добре.
След това към сместа се слага нарязаният на ситно копър и пресен чесън, орехите, пресният риган, лимоновият сок, сол, пипер Микс и подправката Средиземноморски билки.
Сместа се разбърква много добре.
Купичките, в които ще се нарежда Шарлотата, се покриват с фолио за свежо съхранение.
След това се нареждат лентите от краставицата, като при нареждането трябва да се застъпват и да покрият цялата купичка.
Отгоре се изсипва сместа, като се разпределя много добре и се заравнява и най-накрая се нареждат кръгчета краставица върху соления крем.
Оставя се в хладилник за 3 часа, след което купичките се обръщат върху чиния.
Солената Шарлота с козе сирене и каймак е ефектно и вкусно предястие.