Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солена Шарлота с козе сирене и каймак

Солена Шарлота с козе сирене и каймак

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Солена Шарлота с козе сирене и каймак
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
17/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Солената Шарлота с козе сирене и каймак е ефектно и вкусно предястие."

Необходими Продукти

  • краставици - 3 бр.
  • козе сирене - 500 г
  • извара - 600 г
  • каймак - 200 г
  • орехи - 50 г
  • копър - 1 връзка
  • пресен риган - 2 с.л.
  • пресен чесън - 1 връзка
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л. + за посоляване на лентите краставици
  • пипер микс - 3 щипки
  • универсална подправка - 1 с.л. Средиземноморски билки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставиците се измиват много добре.

Нарязват на тънки ленти с белачката за картофи, като се оставя половин краставица.

Нарязаните ленти се посоляват и се нареждат върху домакинска хартия, за да се отцедят.

Козето сирене се натрошава на ситно и се слага в купата, в която ще се разбърква сместа.

Копърът и пресният чесън се почистват, измиват и нарязват на ситно.

Орехите се натрошават на едри парчета.

Към сиренето се прибавя изварата и каймакът и се разбърква много добре.

След това към сместа се слага нарязаният на ситно копър и пресен чесън, орехите, пресният риган, лимоновият сок, сол, пипер Микс и подправката Средиземноморски билки.

Сместа се разбърква много добре.

Купичките, в които ще се нарежда Шарлотата, се покриват с фолио за свежо съхранение.

След това се нареждат лентите от краставицата, като при нареждането трябва да се застъпват и да покрият цялата купичка.

Отгоре се изсипва сместа, като се разпределя много добре и се заравнява и най-накрая се нареждат кръгчета краставица върху соления крем.

Оставя се в хладилник за 3 часа, след което купичките се обръщат върху чиния.

Солената Шарлота с козе сирене и каймак е ефектно и вкусно предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: