Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Курабийки с шоколад и маргарин

Курабийки с шоколад и маргарин

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Курабийки с шоколад и маргарин
Снимка: Veselina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Винаги може да замените с масло - и по двата начина тези курабии с парченца шоколад очароват"

Необходими Продукти

  • маргарин - 100 г
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 1 2/3 ч.ч. тип 500
  • яйца - 1
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколад - 100 г Кафе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето, маргарина и захарта разбиваме с миксер до гладък крем в купа. Добавяме, солта и ванилията. Разбиваме отново с миксера.

Пресяваме брашното и бакпулвера със сито.

Прибавяме в купата. Замесваме с ръка тестото.

Нарязваме шоколада с нож на малки парченца-кубченца и го прибавяме и него към тестото.

Доомесваме меко тесто с шоколадовите парченца с ръка.

Слагаме хартия за печене в голяма тава на фурната.

Подреждаме курабийките на разстояние една от друга.

Правим сладките с шоколад на топчета колкото орех - овалваме с длани.

Печем курабийки с шоколад и маргарин на 180°C в предварително загрята фурна за 15 мин.

Ако обичате да експериментирате в кухнята, опитайте следващия път от нашите рецепти за напукани сладки или сладки линцери - ще останете възхитени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: