Начин на приготвяне
Брашното, содата, бакпулвера и солта ги смесвам в купа. Маслото и захар ги разбивам до побеляване. Добавям яйцата, едно по едно, и портокаловата кора, рендосана на ситното ренде.
Накрая прибавям и брашното, като бъркам или с ръка или с дървена бъркалка. След като стане равномерно тесто, прибавям шоколада, който предварително съм начупила на малки парченца, разбърквам добре, за да се разпредели равномерно в цялото тесто.
С помощта на малка чаена лъжица си загребвам от сместа и оформям топчета. Подреждам ги на разстояние в тавата и с лек натиск ги сплесквам.
Курабийките ги печем в предварително загрятата фурна за не повече от 10-12 минути. Лично аз не ги препичам, защото стават много сухи.