Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като към разбитото яйце прибавяме киселото мляко. Ръсваме и бакпулвера. Разбъркваме добре и като шупне сместа, прибавяме сол.
Наливаме постепенно разтопен маргарин, като разбъркваме постоянно сместа. Прибавяме лъжица по лъжица брашно, колкото поеме, и замесваме хубаво, гладко тесто, което оставяме да постои на стайна температура 10-15 минути завито с полиетиленово фолио.
Готовото тесто разделяме на две и разточваме на правоъгълни или кръгли кори, както ни е по-лесно. Разточваме тънко.
Нарязваме на малки триъгълничета и в широката част слагаме нарязана на пръчици шунка. Навиваме, като внимателно издължаваме от към върха тестото, така се навиват на повече пластове.
Готовите соленки подреждаме на разстояние в тава, покрита с намазана с мазнина хартия за печене. Намазваме отгоре с жълтък и поръсваме със сусам. Изпичаме в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.
Коментари