Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с маргарин и шунка

Соленки с маргарин и шунка

Соленки с маргарин и шунка
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ретро закуска, която ще събуди спомени у мнозина от нас"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • маргарин - 1 к.ч. разтопен
  • шунка - 200 г
  • сол - 1 к.л.
  • брашно
  • сусам
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като към разбитото яйце прибавяме киселото мляко. Ръсваме и бакпулвера. Разбъркваме добре и като шупне сместа, прибавяме сол.

Наливаме постепенно разтопен маргарин, като разбъркваме постоянно сместа. Прибавяме лъжица по лъжица брашно, колкото поеме, и замесваме хубаво, гладко тесто, което оставяме да постои на стайна температура 10-15 минути завито с полиетиленово фолио.

Готовото тесто разделяме на две и разточваме на правоъгълни или кръгли кори, както ни е по-лесно. Разточваме тънко.

Нарязваме на малки триъгълничета и в широката част слагаме нарязана на пръчици шунка. Навиваме, като внимателно издължаваме от към върха тестото, така се навиват на повече пластове.

Готовите соленки подреждаме на разстояние в тава, покрита с намазана с мазнина хартия за печене. Намазваме отгоре с жълтък и поръсваме със сусам. Изпичаме в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#176753
Потребител#176753
Правя си ги по същия начин и наистина е страшна вкусотийка! Гласувам с 5!
22.09.2016 23:15
1