Начин на приготвяне
Първо сваряваме талиателите в тенджера, където предварително сме кипнали осолена вода. Докато ври пастата, запържваме почистения, настърган лук в тиган, където преди това сме загряли зехтина.
Добавяме към лука, кетчупа, чили соса, чесъна на прах, захарта, черния пипер и малко сол.
Разбъркваме до хомогенна смес и оставяме на тих огън, докато се сготви лука и се посгъсти соса.
Щом са готови талиателите, го отцеждаме от водата в гевгир, след което го прехвърляме в чиния. Отгоре заливаме със соса за пастата и поръсваме с настъргано Грана Падано. Добавяме и босилек.
Поднасяме ястието талиатели с босилек и Грана Падано топло! Да Ви е сладко!
Ако обичате да похапвате паста, с двете си ръче ви препоръчваме да опитате от другите ни вкусни рецепти с талиатели, а защо не и класическата паста Болонезе.