Начин на приготвяне
ч. ч. = 150 мл
За тези вкусни питки с коприва е необходимо, първо, да почистите, измиете добре, след което да бланширате копривата във вряща вода за минута, две.
След това веднага я сложете в купа със студена вода и лед, за да спре процеса на готвене и да се запази хубавият зелен цвят.
Щом престои няколко минути в студената вода, отцетете копривата и я сложете в блендер заедно с яйцата. Смелете до гладка консистенция.
След това прехвърлете сместа в купа и прибавете олиото, солта, киселото мляко, смесено със содата и фино настъргано сирене Грана Падано.
Пресейте брашното с бакпулвера и започнете да го добавяте на части, бъркайки с лъжица.
Трябва да се получи меко и лепкаво тесто.
Тестото не съм месила, всичко обърках с лъжица.
Покрийте тава с хартия за печене, ползвах тази на фурната.
Намажете ръцете с малко олио и оформете малки питки от тестото.
Наредете ги в тавата и оставете да престоят 10 -15 минути, а през това време загрейте фурната на 180 °C.
Печете свежите хлебчета около 30 минути, докато леко за запекат.