Начин на приготвяне
Смиламе кристалната захар заедно със лимоновите корички, за да получим пудра захар. Това може да направим и в мелничка за кафе или друг подходящ уред, с който разполагаме.
Добавяме пресятото брашно, щипка сол, щипка бакпулвер и накрая яйцето и маслото на парченца. Разбиваме всичко в блендер за 20 секунди и получаваме гладко тесто. Ако ще местим на ръка, добавяме маслото меко или разтопено. Тогава тестото за масленките ще стане по-меко и лепкаво, но при всички положения ще го оставим да стегне в хладилник.
Завиваме готовото маслено тесто в стреч фолио и прибираме за 1 час в хладилник или 15-20 минути във фризер (зависи колко е меко).
От втвърденото тесто правим малки леко сплескани топчета и ги подреждаме в тавата на фурната. Излиза точно една доза. Ако искате да направите по-голямо количество от вкусните бисквитки, то удвоете продуктите.
Правим малки дупчици в средата на оформените бисквити и слагаме по малко сладко вътре.
Печем на 160 °C за 12 минути, ако искаме бисквитките да са белички и по- меки. За по- хрупкави и с лек загар печем около 15-16 минути.
Всичко зависи и от големината им, така че си ги наблюдавайте.
Сервирайте идеалните домашни бисквити за кафе с чаша хубаво кафе.
Да ви е сладко!