Мармалад от праскови и сливи

Неда
Неда
Новак
14/08/2014
"Търсенето на най-ароматният конфитюр приключи, сега остава да решим с с палачинки ли да го излапаме или направо така "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 643
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете сливите и прасковите във вряла вода, обелете и ги почистете от костилките. Сложете ги в подходяща тавичка, поръсете обилно със захар и оставете да престоят около 2 часа.

Варете на слаб огън до сгъстяване, като постоянно разбърквате с дървена лъжица. След като мармаладът се сгъсти го отстранете от огъня.

Насипете го в буркани, след като изстине и ги покрийте с пергаментова хартия.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар